programul nostru

Programul nostru

Colonelul Gaddafi reuseste sa socheze lumea chiar si dupa moarte. Felul excentric de a fi si personalitatea despotica nu s-au rasfrant doar asupra celor din jur, ci si asupra lui insusi. Pe cat era de nemilos cu femeile, pe atat era de atent cu propria infatisare.Intr-o perioada, colonelul Gaddafi a beneficiat de serviciile medicale ale chirurgului plastician din anturajul lui Silvio Berlusconi. De altfel, cei doi oameni politici au intretinut o relatie prietenoasa, avand in comun pasiunea pentru femei si unele inclinatii narcisiste.Medicul plastician care s-a ocupat si de aspectul lui Silvio Berlusconi si de cel al colonelului Gaddafi, doctorul Liacya Ribeiro, a dezvaluit o latura mai putin cunoscuta a conducatorului libian.

Se pare ca acesta a suferit de-a lungul anilor mai multe interventii de infrumusetare, toate desfasurandu-se insa fara anestezie. Doctorul Liacya Ribeiro a marturisit pentru postul BBC ca i-a aplicat colonelului Gaddafi tratamente de umplere a ridurilor faciale cu grasime proprie. De asemenea, dictatorului libian i s-a facut si tratament impotriva calvitiei, prin implant de par. Ce este insa uimitor la aceste dezvaluiri tine de lipsa de sedare a pacientului si de conditiile in care s-au desfasurat aceste proceduri.Se pare ca, in ciuda disconfortului suferit, colonelul Gaddafi a refuzat categoric sa fie sedat. Tratamentul de colectare a grasimii de pe burta si injectarii ei in ridurile de pe fata s-a facut doar cu usoara anestezie locala, nicidecum cu sedarea pacientului. Dictatorul se temea ca in timpul sedarii ar putea fi ucis de una dintre garzile sale de corp, asa ca a preferat sa infrunte durerea fizica cu ochii larg deschisi.

Medicul care l-a tratat a adoptat un ton admirativ in timp ce povestea aceste amanunte in cadrul emisiunii tv. El s-a plans in schimb de dorinta stranie a lui Gaddafi de a suporta aceste interventii pe viu, cu noaptea in cap. Doctorul Liacya Ribeira era chemat sa opereze pacientul in jurul orei 02.00 noaptea. Cat despre locul unde se desfasurau interventiile, acesta era bunkerul de sub palatul prezidential din Tripoli, unde Gaddafi isi organizase un adevarat spital. Conditiile de derulare a actului medical erau impecabile, conform marturisirilor doctorului estetician.

Acesta a avut cuvinte de lauda la adresa controversatului colonel Gaddafi. L-a descris drept o persoana draguta, dar mai ales un om pentru ecran, datorita nevoii sale teatraliste de a impresiona, de a poza, de a interpreta rolul unui lider fascinant. Purta ochelari de soare, iar uniformele in care se afisa public starneau rumoare.Insa ce se ascundea cu adevarat in spatele refuzului sau de a fi sedat pe timpul interventiilor chirurgicale? In realitate, colonelul Gaddafi se temea de garzile sale de corp, adica de femeile denumite calugaritele revolutiei. Era vorba despre femei racolate impotriva vointei lor si supuse perversiunilor intime.Ulterior, erau transformate in garzi de corp. Unii martori sustin ca in haremul lui Gaddafi se gaseau chiar si eleve de 14 ani, rapite direct de la cursurile de scoala. Colonelul folosea pilule pentru virilitate si viola cu o cruzime ingrozitoare pe cele carora le incredinta in public securitatea vietii lui.